Historie

Vóór de officiële oprichting van W. Vissers B.V. was Wim Vissers, oprichter van de organisatie, al actief in de recycling, naast zijn toenmalige werk als fabrieksarbeider. Met paard en kar trok hij stad en land door om oud-ijzer en todden op te halen bij zijn klanten. De organisatie groeide en dit betekende dat het werk als fabrieksarbeider niet meer gecombineerd kon worden met het werk in zijn eigen bedrijf. Wim koos voor zijn eigen bedrijf en dat betekende de oprichting van W. Vissers B.V.

In 1967 is de organisatie officieel opgericht door onder de naam W. Vissers B.V. aan de Zeshoevestraat in Udenhout. De paard en kar werden ingeruild voor een tracktor en zo bediende Wim vanaf dat moment zijn klanten. In deze tijd werd er met name gehandeld in oud papier, oud ijzer, metalen en todden. Door middel van handpersen werden de papierbalen geperst en er was dus weinig sprake van geautomatiseerde systemen. Veel noeste handarbeid werd verzet om de papierbalen aan de man te brengen. De organisatie groeide gestaag en kreeg dus ook te maken met innovatie. De handpers werd vervangen door een spindelpers. Een investering die voor dat moment veel tijd bespaarde.

Maar helaas kreeg ook W. Vissers B.V. te maken met tegenslagen. In 1975 brandde de gehele loods/bedrijfshal tot de grond af met veel schade als gevolg. Tijd om te treuren was er niet. Het betekende dat er een geheel nieuw onderkomen aangebouwd diende te worden. Dit bracht ook gelijk nieuwe kansen. Niet alleen een nieuwe loods/bedrijfshal, maar ook een efficiëntere indeling van de loods/bedrijfshal en een half automatische pers waren nieuwe aanwinsten voor de organisatie.

In 1988 werd het bedrijf overgenomen door de huidige eigenaren, Bart Vromans en Rien Vissers. De organisatie groeide en groeide. Met als gevolg dat er opnieuw een nieuwe pers werd aangeschaft. Dit maal een vol automatische pers die ervoor zorgde dat er een beduidend grotere capaciteit behaald kon worden. Deze grotere capaciteit had ook als gevolg dat er steeds meer klanten bediend konden worden, waardoor de organisatie een explosieve groei doormaakte. Ook de huidige eigenaren kregen te maken met een grote tegenslag. Voor de tweede keer in de geschiedenis kreeg het bedrijf te maken met een verwoestende brand. Een groot gedeelte van de loods/bedrijfshal brandde in 1996 af. Maar ook dit keer werd er een positieve draai aan het verlies gegeven, door de loods uit te breiden en zodoende nog meer capaciteit te bewerkstelligen. Dit betekende dat er ook meer personeel aangetrokken diende te worden.

Het jaar 2002 staat voor het begin van een nieuwe periode in de lange geschiedenis van de organisatie. In dat jaar werd de huidige locatie aangekocht, aan de Ambachtsweg 11. Ruim anderhalf jaar later, oktober 2004, werden de eerste stenen van de huidige locatie aangelegd. In mei 2005 werd de locatie opgeleverd en kon de organisatie verder uitgebouwd worden tot wat het nu is!

Vissers BV | Ambachtsweg 11 | 5071NS Udenhout | Tel. 013 - 5111812 | Fax. 013 - 4560453 | Email: info#_#vissersbv-recycling.nl